FNK persberichten


De NLKV en Neocat maken beiden geen deel meer uit van de FNK.
Wij staan uiteraard altijd open voor informeel overleg.
De regels zoals tot nu toe afgesproken bij de FNK blijven we respecteren.

 

 Persbericht maart 2018

 CAC-status German Rex

De German Rex is een ras dat in het verleden in Nederland bij de onafhankelijke verenigingen al erkend was, en dat ook door de Fifé, WCF, CFA en LOOF erkend is. In Duitsland is een serieus fokprogramma opgezet om dit ras, dat eind jaren 90 bijna was uitgestorven, weer op de been te helpen. Ook in Nederland zijn op dit moment weer een aantal serieuze fokkers actief. Gelet hierop heeft de FNK besloten de German Rex terug te plaatsen op de CAC-lijst.

Fifé titel-aantekeningen op shows

Een aantal jaren geleden is door de FNK besloten dat titel-aantekeningen behaald op shows georganiseerd door Fifé-verenigingen, niet langer door de onafhankelijke verenigingen erkend zouden worden.

De Nederlandse onafhankelijke verenigingen willen hun leden nu meer mogelijkheden bieden.

Daarom zullen certificaten/aantekeningen behaald vanaf 1 augustus 2018 op Fifé-shows, bij titelregistratie worden erkend.

 
Persbericht FNK Juni 2016

NIEUWE ERKENNINGEN

De FNK heeft besloten de volgende rassen / variëteiten toe te voegen aan de CAC-lijst.

1. Don Sphynx (hairless)

2. Kurilian Bobtail SH en HLH

3. Ragamuffin

Deze rassen zijn dus met ingang van heden ook erkend en mogen op show.

******************************************************************************************************************
Persbericht FNK oktober 2015

ERKENNINGSEISEN In beide procedures "Erkenning Nieuw Ras" en "Erkenning Nieuwe Variëteit" wordt de mogelijkheid genoemd om erkenningen door andere organisaties over te nemen. Deze lijst van andere organisaties is nu uitgebreid met Fife en WCF (was GCCF, CFA en TICA).

NIEUWE ERKENNINGEN

De FNK heeft besloten de volgende rassen / variëteiten toe te voegen aan de CAC-lijst.

1. Bengaal. De bestaande variëteiten zijn nu ook in silver erkend.

2. Seychellois (Siamees met wit) SH & LH

3. Peterbald (hairless)

4. Manx en Cymric

5. Snowshoe

6. Brits Korthaar en Brits Langhaar in Colourpoint/White Bicolour

7. Turkish Vankedisi (ook genoemd Turkish Van White)

8. Maine Coon in Harlequin en Van

SAINT PRO-CAT

De vereniging Saint Pro-Cat (SPC) is sinds 1 juli 2015 opgehouden te bestaan. Stambomen uitgegeven door SPC na deze datum zijn ongeldig. Mocht u als oud-lid van SPC nog stambomen ontvangen van de oud-stamboeksecretaris dan verzoeken wij u deze bij uw huidige vereniging in te leveren. Uw huidige vereniging kan u geldige stambomen verstrekken.

Secretaris FNK

Esther Vijfvinkel

******************************************************************************************************************************************

Persbericht Mei 2015

Wereldtitel
De voorwaarden voor het behalen van de wereldtitel C.A.C.M. en C.A.P.M. zijn door de FNK per direct aangepast. Er is één extra optie, naast de reeds bestaande opties.

Bestaande opties:
Een kat kan als Wereld Kampioen (W.Ch.) worden geregistreerd, indien deze kat als Gr.Eur.Ch. vier maal een C.A.C.M. (Certificat d’Aptitude au Championnat Mondial) heeft behaald in drie verschillende landen of vijf maal een C.A.C.M. in twee verschillende landen, of zes maal een C.A.C.M. in hetzelfde land, onder vier verschillende keurmeesters, waarvan minimaal één keurmeester van buiten Europa.

Een kat kan als Wereld Premior (W.Pr.) worden geregistreerd, indien deze kat als Gr.Eur.Pr. vier maal een C.A.P.M. (Certificat d’Aptitude au Premiorat Mondial) heeft behaald in drie verschillende landen of vijf maal een C.A.P.M. in twee verschillende landen, of zes maal een C.A.P.M. in hetzelfde land, onder vier verschillende keurmeesters, waarvan minimaal één keurmeester van buiten Europa.

Extra optie: 
Een kat kan als Wereld Kampioen (W.Ch. of W.Pr.) worden geregistreerd, indien deze kat als Gr.Eur.Ch. of Gr.Eur.Pr. zes maal een C.A.C.M./C.A.P.M. heeft behaald in ten minste drie verschillende landen onder zes verschillende keurmeesters van minimaal twee verschillende nationaliteiten.

Esther Vijfvinkel
Secretaris FNK

Back to Top